FHRA jakaa American Car Show’n yhteydessä rahalliset rakentelustipendit parhaille alle 23 -vuotiaille harrasteajoneuvojen rakentelijoille.


 

FHRA on harrasteajoneuvoyhdistys, joka toiminnallaan haluaa tukea nuorten kiinnostusta harrasteajoneuvojen rakenteluun.  Tätä kiinnostusta tulee mielestämme ylläpitää, näin varmistamme harrastuksen jatkuvuuden myös tulevaisuudessa. Nuorista kyvyistä nousee uusia tekijöitä ja taitajia rakentelun eri alueille.  Harrasteajoneuvojen rakentelu on kehittävää, haastavaa ja mukaansa tempaava harrastus. Tekijä suunnittelee ja toteuttaa omien mieltymystensä mukaisen ajoneuvon ja pääsee lopulta jopa ajamaan sillä!

Kaikilla nuorilla ei kuitenkaan kenties ole mahdollisuuksia harrastaa, vaikka haluja olisikin. Syitä voi olla monenlaisia, tilojen puutuminen ehkä yleisin.  Toinen syy voi olla varojen puute ja tähän FHRA haluaa omalta osaltaan tuoda edes hieman helpotusta, joka kannustaa nuoria hyvän harrastuksen pariin.


Parhaat palkitaan

Näyttelyyn valituista ehdokkaista parhaat palkitaan stipendein ja tuotepalkinnoin. Jos olet alle 23 -vuotias ja omistat harrasteajoneuvon, joka ei ole aiemmin esiintynyt näyttelyissä ja jonka muutoksia olet itse suunnitellut ja toteuttanut, niin voit ilmoittautua kilpailuun.  Huomioithan että ajoneuvoja valitaan hakemuksien saapumisjärjestyksessä. Ajoneuvon valmistusmaa voi olla mikä tahansa, rakennettu minkä tyyliseksi tahansa ja se voi olla mopo, moottoripyörä tai auto.  Raati valitsee parhaat näyttelyyn, jossa ajoneuvot ovat esillä omalla osastollaan.

Valintaraati kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: tyylinmukaisuus, rakenteluidea, käytännön toteutus, yksityiskohdat sekä kokonaisuus.  Ajoneuvon muutosten ei tarvitse olla välttämättä suuria eikä rahan puutekaan välttämättä estä menestymästä.

Tärkeintä on nuoren innostus ja halu harrastaa ajoneuvon rakentelua, ja se yleensä näkyy lopputuloksessa.  Eikä muuten ajoneuvon tarvitse välttämättä olla täysin valmiskaan, kunhan sitä voidaan esitellä yleisölle ja siitä saa käsityksen millainen se on valmiina.


Hakemuksessa tulee olla seuraavat tiedot:
omistajasta nimi, hetu, tilinumero, ikä, osoite, e-mail ja puhelinnumero sekä tiedot ajoneuvosta: mikä se on, mitä sille on tehty, mitä vielä tekemättä, kauanko ollut omistuksessa, mikä oli lähtökohta ja tietenkin kuvia.  Yritä kertoa mahdollisimman kattavasti ajoneuvosta, jolloin raadin on helpompi arvioida panostasi valitessaan juuri sinut mukaan jatkoon. Täytäthän hakemuksen mahdollisimman huolellisesti.

>>> ILMOITTAUDU NÄYTTELYYN – KLIKKAA TÄSTÄ!