KILPAILUKUTSU/LISÄMÄÄRÄYS DRAG RACE -KIIHDYTYSAJOKILPAILUIHIN 2023

Hyvä kilpailija!

Kisakausi 2023 alkaa pian ja kilpailuilmoittautumiset FHRA:n kisoihin on dragracing.eu –kilpailijaportaalissa. http://www.dragracing.eu/index.asp 

Tulevalle kaudelle ei ole sarjamaksua SM-sarjassa.

Tarkistathan tässä kohtaa, että oma profiilisi on ajan tasalla dragracing.eu –palvelussa ja olet ladannut palveluun myös kuvat itsestäsi ja kilpa-ajoneuvostasi. Tulemme tulevalla kaudella striimaamaan kilpailut verkkoon ja käytämme dragracing.eu –kisaportaalin tietoja hyväksemme.

Epäselvissä ilmoittautumiseen liittyvissä tilanteissa, olethan yhteydessä FHRA:n toimistoon fhra@fhra.fi

Tervetuloa kisoihin!

Luethan kilpailukutsun huolellisesti!

English version coming soon!

Päivitetty 3.5.2023 klo 16:05

Muutokset korostettuna

Kohta 1. Kilpailuryhmät

Arvojen muutokset perustuvat AKK:n päätökseen: SM-arvon saamiseksi osallistujamäärän raja 10 osallistujaa. Kilpailunjärjestäjä on tarkistanut ryhmien osallistujamäärät edellisen vuoden annettujen pisteiden perusteella ja näin ollen tarkistanut ja muuttanut arvot kaudelle 2023.

Muutettu kilpailuryhmät kohdasta Junior Stock (JR/S) SM ja Junior Modified (JR/M, JR/MB) SM muotoon Junior Dragster (JRD) johtuen siitä, että Junior Dragster –kilpailu ajetaan ryhmät yhdistettynä.

Ryhmä Original arvo Arvo kaudelle 2023
Original Street (OS) TBA Suomen Cup
Real Street (RS) SM Suomen Cup
Pro Street (PS) SM Suomen Cup
Sportsman ET (SET) Suomen Cup SM
Pro ET (PET) Suomen Cup SM
Super Pro ET (SPET) SM Suomen Cup
Super Gas (SG) SM Suomen Cup
Super Comp (SC) SM Suomen Cup
Competition Eliminator (COMP) SM Suomen Cup

Kohta 3. Kilpailujen nimet, päivämäärät, radat sekä kilpailun arvo

FHRA kiihdytysajon SM-finaali 2. – 3.9.2023 Kauhava SM/CUP, EDRS

Kohta 11 Kilpailututkinto ja lisenssit

AKK: Suomalaiselta Drag-ryhmän kuljettajalta (muu kuin FIA -ryhmä) vaaditaan oman kotimaansa kilpailuissa AKK:n myöntämä kansallinen DR-lisenssi, tämä koskee myös Junior-kuljettajia. Kansallisen Drag Race-lisenssin omaavat DR-C Junior ja A/B/C-3 ET, A/B/C-4 ET ja DR-C ET -luokitellut kuljettajat ovat oikeutettuja osallistumaan ulkomailla järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin EU:n sisällä. Tällöin kuljettajat tarvitsevat erillisen AKK:n myöntämän National-lisäkortin. Kilpailijan tulee tilata erillinen lisenssikortti (National Licence) liiton toimistosta. National-lisäkortissa on myönnetty startti-lupa kilpailijalle. Erillistä starttilupaa ei siis enää tarvitse pyytää FHRA:lta erikseen.

Ulkomaalaisilla on oman maansa ASN:n myöntämä DR-lisenssi, sekä lajiliiton myöntämä osallistumislupa.

AKK: Suomalaiselta Drag-ryhmän kuljettajalta (muu kuin FIA -ryhmä) vaaditaan oman kotimaansa kilpailuissa AKK:n myöntämä kansallinen DR-lisenssi, tämä koskee myös Junior-kuljettajia. Kansallisen Drag Race-lisenssin omaavat DR-C Junior ja A/B/C-3 ET, A/B/C-4 ET ja DR-C ET -luokitellut kuljettajat ovat oikeutettuja osallistumaan ulkomailla järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin EU:n sisällä. Tällöin kuljettajat tarvitsevat erillisen AKK:n myöntämän National-lisäkortin. Kilpailijan tulee tilata erillinen lisenssikortti (National Licence) KITIstä itse tekemällä ns. lisenssin korotuksen ja valitsemalla tuotteeksi kansallinen lisenssi + national-lisäkortti. Jos on kansallinen lisenssi jo pohjalla, niin KITI laskee automaattisesti maksettavaksi vain noiden välisen erotuksen = national-lisäkortin hinnan. Kortti postitetaan KITI ssä olevaan osoitteeseen. National-lisäkortissa on myönnetty startti-lupa kilpailijalle. Erillistä starttilupaa ei siis enää tarvitse pyytää FHRA:lta erikseen.

Ulkomaalaisilla on oman maansa ASN:n myöntämä DR-lisenssi, sekä lajiliiton myöntämä osallistumislupa.

Kohta 17. SM-arvo, pisteet ja palkintorahat:

JR CUP, CUP sekä SM-kilpailuissa jaetaan pisteet, kuten FHRA:n sääntökirjassa 2023 on määritelty.

Moottoripyöräryhmissä Suomen Cup- ja SM-kilpailuissa jaetaan pisteet, kuten SML Drag Racing sääntökirjassa 2023 on määritelty. Lisäksi EDRS-ryhmissä pisteet lasketaan EDRS 2023 –ohjeiden mukaan.> Suomen Cup ja SM-kilpailuissa jaetaan pisteet, kuten FHRA:n sääntökirjassa 2023 on määritelty.

Moottoripyöräryhmissä Suomen Cup- ja SM-kilpailuissa jaetaan pisteet, kuten SML Drag Racing sääntökirjassa 2023 on määritelty. Lisäksi EDRS-ryhmissä pisteet lasketaan EDRS 2023 –ohjeiden mukaan.


Päivitetty 4.4.2023 klo 13:28

FHRA Summer Nationals Festival & kiihdytysajon SM-osakilpailu 3 14. – 16.7.2023 Kauhava SM/CUP, EDRS

FHRA DR Kilpailukutsu SM ja CUP 2023 v 1.2 Finale