Vuoden urheilija 2023 Minttu-Maria Gratschew

Kuva: Pasi Haila

Kersantti Minttu-Maria Gratschew on valittu Aliupseeriliiton vuoden 2023 urheilijaksi. Gratschew voitti Street Biken euroopan- ja suomenmestaruuden vuonna 2023. 


 

Ennen viime vuotta, Gratschewilla kaksi suomenmestaruutta ja kaksi SM-pronssia. Gratschew kilpailee Don Fabio Racing Teamissä.

Vuonna 2023 Gratschew kilpaili Suzuki GSX-R 1000:lla. Menestyksekkäällä kaudella Gratschew rikkoi sekä henkilökohtaisia että pyörällä ajettuja ennätyksiä.

Gratschew työskentelee merivalvonta-aliupseerina Rannikkoprikaatissa.

 

Aliupseeriliiton hallitus nimeää vuosittain liiton jäsenistön keskuudesta Aliupseeriliiton vuoden urheilijan. Ehdotuksen hallitukselle vuoden urheilijaksi perusteluineen on oikeutettu tekemään jokainen jäsen oman yhdistyksen kautta. Valintaperusteina voivat olla muun muassa tulokset tai merkittävät sijoitukset kilpailuissa kuluneena vuonna. Huomioitavia kilpailuja ovat muun muassa Aliupseeriliiton mestaruuskilpailut, Sotilasurheiluliiton kilpailut, sotilaiden suomenmestaruus, CISM-, SM-, PM-, EM-, MM-kilpailut sekä olympialaiset tai muut vastaavat kansalliset tai kansainväliset kilpailut.