Tiedote 5.4.2017 – 40TH ANNIVERSARY AMERICAN CAR SHOW

Tiedote 5.4.2017

40TH ANNIVERSARY AMERICAN CAR SHOW

+ TUNING CAR SHOW, MC HEAVEN & MOTORSPORT 2017

https://www.fhra.fi/americancarshow/

Pääsiäispyhinä pe 14. – su 16.4.2017 Helsingin Messukeskuksessa

Ensimmäinen American Car Show autonäyttely järjestettiin Tikkurilan Jäähallissa toukokuussa 1978.

Pääsiäisenä järjestettävä näyttely on 40. juhlanäyttely.

Näyttelyn järjestää vuonna 1972 perustettu Finnish Hot Rod Association ry, FHRA.

Koko perheelle tarkoitettu American Car Show on tänä vuonna tiivistetty aikaisemmasta neljästä päivästä poiketen kolmipäiväiseksi, perjantaista sunnuntaihin.

 

REMUN LINCOLN TOWN CAR MILLENIUM EDITION

FHRA AUCTION HUUTOKAUPAN VETONAULANA!

Remun Lincoln. Kuva:Pasi Kostiainen

Pääsiäissunnuntaina 16. huhtikuuta American Car Show’ssa järjestetään jälleen suosittu harrasteajoneuvohuutokauppa, FHRA Auction, samaan tapaan kuin parina edellisenäkin vuonna.

Huutokaupassa on myynnissä käytössä olevien autoharvinaisuuksien lisäksi myös museorekisteröityjä ja projektiasteisia harrasteajoneuvoja. – ”Jokaiselle jotakin”, jenkkirautoja, eurooppalaisia tuning-autoja, moottoripyöriä tai vaikkapa pappa-Tunturi-mopoja. Kaikki huutokaupattavat ajoneuvot ovat esillä koko näyttelyn ajan.

Huutokauppaan voi tarjota menopelejä osoitteessa: https://www.fhra./americancarshow/ilmoittautuminen/ Myyntiehtoihin voi tutustua osoitteessa: FHRA_Auction_myyntiehdot

Tunnetusti amerikkalaisiin autoihin ihastunut Suomi-rockin kummisetä, Hurriganes-yhtyeen perustaja Remu Aaltonen tuo FHRA Auction huutokauppaan oman, hyvin palvelleen ”keikka- ja kauppa-autonsa”. Kyseessä on vuosimallia 2000 oleva Lincoln Town Car Millenium Edition.

Trafin tietojen mukaan Remun Lincoln on hyvin harvinainen yksilö, muita samanlaisia Millenium Edition -malleja ei Suomesta, eikä juuri muualta Euroopastakaan löydy.

Remun hopeanvärisessä, nahalla sisustetussa Lincolnissa on 4,6 litran V8-moottori, joka tuottaa noin 220 hevosvoimaa. Autolla on ajettu runsaat 200 000 kilometriä.

Lincoln Town Car on täysiverinen jenkki-limousine, jota valmistettiin vuodesta 1980 vuoteen 2011.

Marraskuussa 2016 viimeisimmän albuminsa, Remu & Hurriganes: ”Electric Play” –albumin julkaissut Remu on lupautunut tulemaan itse paikalle American Car Show –tapahtumaan autoaan esittelemään.

MONIPUOLINEN JUHLANÄYTTELY

American Car Show tarjoaa hämmästeltäväksi huippuunsa entisöidyt, yksityiskohtia myöten hiotut ja viimeistellyt teknisen osaamisen ja käsityötaidon näytteet, klassiset ’Amerikan autot’ niin Suomesta kuin muualtakin maailmalta. Juhlanäyttelyyn valikoituvat vain kaikkein hienoimmat kulkupelit.

MC Heaven on jokaisen moottoripyöräfanin maanpäällinen taivas, jonka antia ovat valtakunnan kauneimmat, tehokkaimmat ja uljaimmat uniikit moottoripyörät monilta eri vuosikymmeniltä. MC Heavenin kokoaa vuosien kokemuksella kustomoitujen moottoripyörien kaksi suurinta mediavaikuttajaa, Kopteri Magazine ja Bomber Magazine.

Tuning Car Show’ssa voi nauttia harkitun räätälöinnin, tarkan suunnittelun ja tuhansien käsityötyötuntien tuloksena syntyneistä nuorekkaista, sporttisista, moderneista ja ainutlaatuisista autokaunottarista.

Motorsport on jo toista kertaa aidosti koko moottoriurheilun kokoava tapahtuma, jonka toteuttavat yhteistyössä Finnish Hot Rod Association FHRA, AKK Motorsport ja Suomen Moottoriliitto SML. Motorsport on alansa paras kohtaamispaikka moottoriurheilun parissa toimiville yhteisöille, eri lajien kilpailijoille, ammattilaisille ja harrastajille sekä moottoriurheilusta ja harrasteajoneuvoista kiinnostuneelle yleisölle.

40-VUOTISNÄYTTELYSSÄ PANOSTETAAN LAATUUN JA NOSTALGIAAN

”40-vuotisjuhlanäyttelyssä juhlimme Suomen suurinta ja pitkäikäisintä autonäyttelytapahtumaa panostamalla erityisesti laatuun ja nostalgiaan. Euroopassa ei ole montaa autonäyttelyä, joka olisi yhtäjaksoisesti ja yhtä menestyksellisesti toiminut neljä vuosikymmentä. Juhlanäyttelyyn on tulossa tavallista enemmän kansainvälisiä huipputason autoharvinaisuuksia. Ja kotimaasta olemme onnistuneet löytämään todellisia klassikkoja, muun muassa Suomi-elokuvista tuttuja autoveteraaneja,” FHRA:n toimitusjohtaja Leo Laurell kertoo.

VUONNA 1978 NÄYTTELYSSÄ OLI KOLMISENKYMMENTÄ JENKKIAUTOA

”Ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan jäähallissa, Vantaalla toukokuussa 1978. Mallia otettiin ruotsalaisten jenkkiautoharrastajien ja raggareiden hot rod -autonäyttelyistä, joita järjestettiin Tukholmassa. Tikkurilan jäähalli valikoitui ensimmäiseksi näyttelypaikaksi siksi, että se oli edullinen ja riskikynnys oli aika matala. Autoja oli näytteillä vain kolmisen kymmentä eli sen verran, mitä nyt kiekkokaukaloon mahtui. Yleisöryntäys yllätti meidät täydellisesti, kun lippuja myytiin yli 14 000 kappaletta”, muistelee projektipäällikkö Martti Luoso.

ACS, Tikkurilan jäähalli v. 1978

KUTSUVIERAS- JA LEHDISTÖTILAISUUS

Virallinen pressikortti oikeuttaa ilmaiseen (1 henkilö) sisäänpääsyn kaikkina kolmena näyttelypäivänä. Valokuvaajat eivät tarvitse erillistä photopassia ja/tai kuvauslupaa.

Pitkäperjantai 14.4. kello 9.00 – 10.00.

FHRA järjestää perinteiseen tapaan kutsuvieras- ja lehdistötilaisuuden näyttelyn avajaispäivänä, Pitkäperjantaina 14. huhtikuuta kello 9.00 – 10.00.

HUOM! Edellisiin vuosiin verrattuna aukioloajat ovat muuttuneet, jonka takia tilaisuus järjestetään tunnin mittaisena perjantaiaamuna!

Sisäänpääsy tähän tilaisuuteen tapahtuu Messukeskuksen itäisestä sisäänkäynnistä.

Näyttely avataan perjantaina yleisölle kello 10.00, joten median edustajilla ja muilla kutsuvierailla on tunti aikaa kiertää ja tutustua näyttelyyn kaikessa rauhassa.

Vieraamme voivat luonnollisesti jäädä näyttelyyn kello 10.00 jälkeen.

Tilaisuuteen on median lisäksi kutsuttu myös Lastenklinikoiden potilaita vanhempineen, Lastenklinikoiden Kummeja ja autoista ja moottoripyöristä kiinnostuneita julkisuuden henkilöitä niin politiikan, viihteen kuin urheilunkin alalta.

Kutsu on tarkoitettu kahdelle, mutta voitte ottaa mukaan myös lähimmät perheenjäsenet.

AUKIOLOAJAT & LIPUT

Perjantai 14.4. kello 10.00 – 18.00

Lauantai 15.4. kello 10.00 – 18.00

Sunnuntai 16.4. kello 10.00 – 18.00

Päivälippu, 16-vuotiaasta alkaen 28€
Päivälippu, 7-15-vuotiaat 18€
Kokoaikaranneke 38€
Lapset alle 7v. ilmaiseksi.

Liput myy ennakkoon Tiketti!

MEDIA & AKKREDITOITUMINEN

https://www.fhra.fi/americancarshow/media/

Promo-kuvat median käyttöön: https://www.fhra.fi/americancarshow/media/promokuvat-2/

Lehdistöpäällikkö: Lasse Norres, lasse@norres.fi

Yhdellä lipulla pääsee näkemään ja kokemaan kansainvälisesti tasokkaan harraste- ja erikoisajoneuvotapahtuman.

Neljä eri näyttelyä yhdellä ainoalla lipulla!

More is More!