SFI-osien tarkastuspäivä 22.3.2019

Finnish Hot Rod Association FHRA ry järjestää yhdessä SFI Foundation Inc’in kanssa osien tarkistuspäivän perjantaina 22.3.2019. Tarkistukset tapahtuvat FHRA:n tiloissa osoitteessa: Helsinki-Malmin lentoasema, 00700 Helsinki. Pyöreän päärakennuksen aulasta löytyy FHRA:n toimiston ovi. Pysäköinti on ilmainen lentoaseman parkkipaikalla.

HUOM! Osien tarkastusaika välillä 08.00-12.00, toimitathan osat ajoissa, viimeistään klo.11.00. Osia voi mielihyvin tuoda tai lähettää jo ennakkoon. Merkitse vastaanottajaksi Finnish Hot Rod Association ry / SFI !!! Merkitse tarkasti kenen osista on kyse.

Tarkistuksen suorittaa osavalmistajien valtuuttamat edustajat ja koska Suomessa ei ole valtuutettuja osatarkastajia, tämä on ainoa tilaisuus missä saat osasi tarkistettua Suomessa. Jotta tarkistus sujuisi joutuisasti, toimita osasi ajoissa ja sellaisessa kunnossa että tarkastus saadaan tehtyä nopeasti. Tarkastusaika on rajallinen, koska edustajat poistuvat maasta samana päivänä.

Jos käytät autossasi seuraavia SFI -osia (tarkista ryhmäsäännöt), niin muista että ne on tarkastettava valmistajan toimesta seuraavasti:

SFI 1.2 spec monilevykytkin: joka toinen vuosi
SFI 1.3 & 1.4 spec: Joka toinen vuosi
SFI 1.5 spec monilevykytkin: joka vuosi
SFI 4.1 spec joustamaton vaihdelaatikon suoja: joka viides vuosi
SFI 6.1 spec kytkinkoppa, teräs: joka viides vuosi
SFI 6.1W spec kytkinkoppa, teräs: joka toinen vuosi
SFI 6.2 & 6.3 spec kytkinkoppa: joka toinen vuosi. Huomaa: riippuen valmistajasta voi olla jopa, että tarkistettava joka vuosi, katso tarrasta koska tarkistettava.
SFI 14.4 spec venttiilikoneiston rajähdyssuoja: joka toinen vuosi, vain metalliset
SFI 15.4 spec vanteet: joka vuosi
SFI 29.2 spec vetolevy: hyväksyntä vaaditaan
SFI 30.1 Automaatin vetolevyn suoja, hyväksyntä vaaditaan 5 vuotta

Huomaa myös, että osavalmistaja voi määrätä valmistamansa osat tarkistettavaksi useammin kuin mitä lista edellä kertoo, joten tarkista osistasi mikä niihin merkitty viimeinen voimassaolopäivä on. Näin on muun muassa määrättyjen valmistajien kytkinkoppien kohdalla.
Tarkistuksen hinta on 160 € / per osa.

Voit toimittaa osasi etukäteen tarkistettavaksi (oma läsnäolo ei pakollinen), mutta muista:

– Osan tarkistusmaksu tulee olla hoidettu laskulla etukäteen. Pyydä laskua sähköpostitse tea.westerlund@fhra.fi. Liitä pakettiin kopio maksukuitista.

– Osat on puhdistettava huolellisesti, likaisten osien tarkistuksesta veloitetaan tuplahinta.

– Kiinnitä osiisi tunnistetiedot, joista ilmenee omistaja yhteystietoineen. Osat luetteloidaan, joten kerro/laita nimi, jonka haluat rekisteriin (esim. tiimin nimi?)

– Osat tarkistetaan täydellisinä, eli kytkinkopasta ei saa puuttua yhtään tarkistusluukkujen pulttia tms. Löysää kuitenkin pultit, koska meillä on erittäin rajallinen määrä työkaluja käytettävissä.

– Osat voi lähettää Finnish Hot Rod Association ry:lle, lähettäjä maksaa rahdin.

– Finnish Hot Rod Association ry voi lähettää osat takaisin matkahuollolla, vastanottaja maksaa rahdin.
Löydät osasi viimeisimmän tarkistuksen päivämäärän SFI -tarrasta.

Tervetuloa!