Ohjeita FHRA syyskokoukseen

Tervetuloa FHRA:n sääntömääräiseen syyskokoukseen! Alla ohjeita osallistumiseen ja äänestämiseen.

Liity kokoukseen saamallasi Teams-kutsulla.

Kokous alkaa ja etenee esityslistan mukaan. Kokouksen aikana ylläpitäjä on hiljentänyt muut osallistujat ja antaa puheenvuorot edellä mainitussa järjestyksessä.

Puheenvuoroa pyydetään nostamalla ”käsi pystyyn” ominaisuutta käyttäen ja kirjoittamalla nimesi teamsin chat-ruutuun. Näin saamme oikeassa järjestyksessä puheenvuorot annettua. Jokaiselle puheenvuorolle on varattu 2 minuuttia. Puheenvuorojen määrää ei ole rajattu.

Saat äänestyssovellukseen oman linkin kokouksen aikana esityslistan mukaisessa kohdassa.

Puheenjohtajaäänestyksessä äänestät yhtä kahdesta ehdokkaasta.

Johtoryhmän jäsenäänestyksessä on vapaita paikkoja viisi. Voit äänestää 1-5 ehdokasta. Voimassa olevan yhdistyslain mukaan vaalit ratkaistaan yhdistyksen kokouksessa yksinkertaisella enemmistövaalilla, ellei säännöissä muuta määrätä. Yksinkertainen enemmistö tarkoittaa isointa osaa äänistä. Yksinkertaista enemmistöä käytettäessä esityksen ei siis tarvitse saada kokouksen enemmistön kannatusta. Riittää, että esityksellä on kannattajia enemmän kuin millään muulla esityksellä.

Vaalikäytäntö alla olevan mukaisesti

Yksinkertainen enemmistö:

Voimassa olevan yhdistyslain mukaan vaalit ratkaistaan yhdistyksen kokouksessa yksinkertaisella enemmistövaalilla, ellei säännöissä muuta määrätä. Yksinkertainen enemmistö tarkoittaa isointa osaa äänistä. Yksinkertaista enemmistöä käytettäessä esityksen ei siis tarvitse saada kokouksen enemmistön kannatusta. Riittää, että esityksellä on kannattajia enemmän kuin millään muulla esityksellä.

https://jarjestotoiminta.kansio.fi/enemmistot-2/