No Prep Challenge jatkaa kehittymistään ja tarjoaa mielenkiintoa kiihdytyspäiviin

Kiihdytystapahtumissa esiintyvät No Prep Challenge -kilpurit esittelevät kiihdytysurheilun mielikuvitusrikasta ja jännittävää ulottuvuutta.

No Prep Challenge on haastava ja mutkaton kiihdytysurheilun muoto, jonka vetovoima on havaittavissa kilpailjoiden ja katsojien kasvavana kiinnostuksena.


 

Lauantaina 9.12. järjestettiin FHRA No Prep Challengen hybridimuotoinen tapaaminen Klaukkalan toimistolla ja Teams-etäyhteyden välityksellä, jossa keskusteltiin kauden 2023 saavutuksista ja suunnitelmista kaudelle 2024. 

Kokoukseen osallistui yhteensä 19 henkilöä – yhdeksän henkilöä paikan päällä ja kymmenen etäyhteyden välityksellä. Asialistalla oli kauden 2023 läpikäynti, sääntömuutokset vuodelle 2024, mahdolliset kilpailupäivämäärät ja muita esille tulevia kysymyksiä. 

FHRA No Prep Challenge ei ole aloittelijoille suunnattu sarja, vaan se on tarkoitettu kokeneille kiihdytysurheiluharrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä ajamalla preppaamattomilla radoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa suorituskyvyn mittaamista esimerkiksi lentokenttäradoilla, joiden asfalttia ei käsitellä tai kumiteta pidon parantamiseksi. 

Kauden 2023 aikana No Prep Challenge –tapahtumat keräsivät huomiota ja mielenkiintoa, ja pisteistä kilpaili 20 eri kuljettajaa. Odotusarvo on, että tulevina kausina FHRA No Prep Challenge laajenee entisestään, houkutellen lisää osallistujia ja monipuolisempaa kalustoa. Tämä ei ainoastaan lisää kiihdytyspäivien näkyvyyttä ja suosiota, vaan se myös rikastuttaa kilpailukokemusta. 

Järjestäjät aikovat kaudella 2024 pyrkiä luomaan yhteisen varikkoalueen No Prep Challenge -ryhmälle, sekä kehittää esimerkiksi varikkoalueiden lohkomista ja tasapuolista ajovuorojen jakamista. Uusille kuljettajille aiotaan myös tarjota perusohjeistusta ryhmän toimintatavoista, jotta luokkaan mukaantulo on jouhevaa. 

Kokouksessa pohdittiin myös No Prep Challengen kulurakenteita ja pikkupyöräisten luokan tulevaisuutta, jossa vielä haetaan yhteistä linjaa. Osallistujille muistutettiin myös, että American Car Show’hun on mahdollisuus ehdottaa näytteille asetettavaa kalustoa Motorsport-näyttelyosioon. 

Virallinen FHRA No Prep Challenge -tapahtumakalenteri on tarkoitus julkaista tammikuussa 2024, ja kaudella on suunnitelmissa järjestää 4–5 tapahtumaa. FHRA:n sääntövaliokunta kokoontuu 16.12.2023 vuoden 2024 sääntökirjan laatimista varten.  

Kokouksessa käsiteltyjen aiheiden avulla sarja pyrkii tarjoamaan entistäkin jännittävämmän ja turvallisemman kiihdytyspäiväkokemuksen niin kuljettajille kuin yleisöllekin. No Prep Challengen kasvu vahvistaa sen asemaa kiihdytysurheilun kentässä, tarjoten sekä uusille että kokeneille kuljettajille ainutlaatuisen harrastusmuodon, jossa testata kalustonsa rajoja ja näyttää taitonsa. 

 

>> Kurkkaa 2024 tapahtumakalenteri – klikkaa tästä!