Muutoksia 70 vuotta täyttäneiden lisenssinhakijoiden sääntöihin

Uusien sääntömuutosten myötä kokeneiden kuskien mahdollisuus osallistua entistä helpommin FHRA:n alaisiin kiihdytysurheilukilpailuihin.

AKK-Motorsport ry on ilmoittanut uusista sääntömuutoksista koskien kauden 2024 lisenssihakijoita. Yksi merkittävä muutos koskee 70 vuotta täyttäneiden lisenssinhakijoiden lääkärinlausunto- ja rasituskoevaatimusta. Jos hakijan terveydentila ei edellytä erillistä lääkärinlausuntoa, nämä vaatimukset poistetaan.


 

Taustalla tässä päätöksessä ovat aiemmat muutokset sekä se tosiasia, että yli 70-vuotiaat muodostavat merkittävän osan autourheilun aktiivisesta yhteisöstä.

Uusi sääntömuutos vaikuttaa lajista riippumatta kaikkiin kansallisiin lisensseihin, joihin liittyy terveysselvitys. Tämä tarkoittaa peruslisenssejä, kansallista lisenssiä sekä kansallista lisenssiä yhdistettynä national-lisäkorttiin.

Lisenssiä ostaessa on silti edelleen täytettävä terveysselvityskysely KITI-järjestelmässä. Tämän kyselyn perusteella määritellään mahdollisen lääkärinlausunnon tarve.

Erityistilanteissa kansainvälisen lisenssin hakijoiden on edelleen noudatettava FIA:n sääntöjä ja toimitettava lääkärinlausunto sekä tarvittaessa EKG-testi.

 

>>> Lue lisää AKK:n tiedotteesta – Klikkaa tästä!