Museoajoneuvot ovat merkittävä osa harrasteajoneuvokulttuuria

Kuva: Jussi Pietarinen Photography

Kulunut vuosi on ollut upea museoajoneuvojen parissa, sillä suuri määrä ajoneuvoja on käynyt läpi museotarkastusprosessin. Tämän menestyksen takana ovat ahkerat harrastajat, ja eri puolilla Suomea toimivat FHRA:n vapaaehtoiset museoajoneuvotarkastajat.


 

Finnish Hot Rod Association FHRA ry on tarjonnut museoajoneuvotarkastuksia ja -lausuntoja siitä lähtien, kun liikenteen turvallisuusvirasto TraFi hyväksyi FHRA:n viralliseksi museoajoneuvotarkastusten tekijäksi ja lausuntojen antajaksi virallisissa yhteyksissä. Tämän palvelun päämääränä on varmistaa, että kunnolla entisöidyt tai erinomaisesti säilyneet ajoneuvot tunnustetaan museoajoneuvoiksi. 

Museoajoneuvotarkastuksissa noudatetaan yhtenäisiä ohjeistuksia, mikä takaa toiminnan ja lausuntojen oikeudenmukaisuuden ympäri Suomea. Tarkastukset suoritetaan käyttäen ohjeistuksena muun muassa ajoneuvolain asetuksia, sekä TraFi:n määräyksiä ja ohjeita.

Museotarkastuksissa noudatetaan periaatetta, jonka mukaan paikalla on aina kaksi yhteistyötä tekevää tarkastajaa. Kun tarkastus on hyväksytty, laaditaan museoajoneuvolausunto, jonka allekirjoittavat sekä ajoneuvon omistaja että tarkastajat. 

Omalla allekirjoituksellaan auton omistaja sitoutuu noudattamaan museoajoneuvoa koskevia määräyksiä. Lopullisen päätöksen museoajoneuvostatuksesta tekee katsastusviranomainen. 

 

>>> Tutustu tarkemmin museoajoneuvotarkastuksiin – Klikkaa tästä!