KIIHDYTYSAJOKAUDEN HUIKEA PÄÄTÖS

KIIHDYTYSAJOKAUDEN HUIKEA PÄÄTÖS – FHRA NIGHT RACE / SM-FINAALI

Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa Alastaro Circuit moottoriradalla käytiin viime viikonloppuna, 1. – 3. syyskuuta, viimeiset tiukat kaksintaistelut kiihdytysajon SM-sarjan mestaruudesta.

Sää suosi kisajärjestelyjä, ja kaikki kilpailusarjat ajettiin suunnitelmien mukaan loppuun. Niin ikään öiset näytösajot päästiin vetämään erinomaisissa olosuhteissa. Monet kuskit ajoivatkin omia ennätyksiään öisen viileässä ja kosteassa ilmassa, kun pito radalla oli kohdallaan.

Koko kauden osalta on merkittävää, että kaikki kilpailusarjat ajettiin loppuun siitäkin huolimatta, että kulunut kesä oli poikkeuksellisen kylmä ja sateinen. Juuri kisaviikonloppuina kävi kuitenkin hyvä tuuri ja sää oli poikkeuksetta kisapaikkakunnilla lämmin ja aurinkoinen.

Super Gas Bike: Kari Rautanen

Kiitos kaikille osanottajille ja onnittelut voittajille!

HURJAPÄINEN JASKA SALAKARI KOHAUTTI KISAKANSAA AJAMALLA UUDEN MAAILMANENNÄTYKSEN!

Finaalikisojen ja koko kauden merkittävin tapahtuma oli Jaska Salakarin ylivertainen maailmanennätys 2-sylinteristen moottoripyörien ¼-maililla.

Alastarolla lauantaina ajettu aika 6,010 on yli kymmenesosa sekunnin nopeampi kuin aiempi maailmanennätys. Väliaikojen perusteella voi todeta, että resursseja jäi vielä parempaankin. Ennätyksen ylivertaisuutta voisi verrata esimerkiksi siten, että joku juoksisi 100 metriä 0,2 sekuntia nopeammin kuin voimassaoleva maailmanennätys, hölkkäämällä.

Ennätyksen arvoa kasvattaa myös se, että Jaska on itse suunnitellut ja rakentanut pyöränsä, ja se sisältää todella monia innovatiivisia, ainutlaatuisia ratkaisuja, jotka nyt ovat osoittautuneet toimiviksi ja jopa musertavan lyömättömiksi.

LISÄTIETOJA FHRA:N TOIMINNASTA