Kauhavan kiihdytysrata tositoiminnassa lauantaina 1.9.2018

Kauhavan kiihdytysrata tositoiminnassa lauantaina 1.9.2018

FHRA Night Race Finals ajetaan illan hämärtyessä!

Kauhavan Lentosotakoulun alueelle tehtiin kesän aikana ennätysnopeassa tahdissa kansainvälisen luokan kiihdytysrata katsomoineen ja suojakaiteineen. Ensimmäinen koeponnistus oli 10.-12.8.2018, jolloin siellä ajettiin kiihdytysajojen SM-kilpailu. Rata todettiin nopeaksi ja puitteet yleisö- ja kilpailijaystävällisiksi. Nyt onkin sitten tiedossa tosikoitos, kun paikalle tulee 10.000-hevosvoimainen Top Fuel-luokan kilpuri ja iso joukko muita supernopeita kulkineita kiihdyttämään yökisassa lauantaina 1.9.

Yökisoja on ajettu aiemmin Alastaron moottoriradalla ja ne ovat vetäneet paikalle tuhansia katsojia. Niissä on ainutlaatuinen tunnelma, kun tehokkaat autot ja moottoripyörät painavat menemään valoshowssa pitkin supertasaista ja -pitävää kiihdytysrataa. Tunnelmaa tietysti luovat myös musiikki- ja vauhdikas selostus. Radalla tapahtumisen lisäksi on Kauhavalla hangaarissa megabileet, jossa fiilistä luo lukuisat livebändit.

Lauantaina ajetaan päivällä SM-osakilpailun lajittelu- ja pudotusajot ja ratkotaan kunkin ryhmän Suomen Mestarit. Lisäksi ajetaan kerrasta poikki nitromoottoripyörien avoin SM-osakilpailu, johon on kutsuttu myös ulkomaiset kilpailijat kilpailemaan kotimaisten huippujen kanssa. Illalla, SM-sarjan jo ratkettua, ajetaan näytösajoja, jossa mukana mm. tämän vuoden Nitro Nationalsien Top Fuel-luokan voittaja Timo Lehtimäki. On mieletön elämys ja näky, kun 10.000-hevosvoimainen dragsteri sinkoaa itsensä nollasta viiteensataan kilometriin tunnissa neljässä sekunnissa ja putkista lyö monimetristä liekkiä. Näytöksiä ajavat myös Suomen nopeimmat katuautot. Ns. BlackList-ajoissa Etelä-Suomen nopeimmat ajavat Pohjois-Suomen nopeimpia vastaan Suomen nopeimman tittelistä ja samalla ratkeaa se, onko Etelä- vai Pohjois-Suomessa nopeimmin kiihtyvät autot.

Luvassa siis vauhdin täyteinen ilta Maailman nopeimman moottoriurheilun parissa! Viikonloppuna ajetaan jo perjantaina lajitteluajoja. Niitä voi tulla seuraamaan ilmaiseksi. Lauantain finaalipäivä ja yönäytös ovat maksullinen päivä. Ennakkoliput voit hankkia Tiketistä.

Lue lisää verkkosivuiltamme: https://www.fhra.fi/tapahtumat/sm-finaali/