FHRA yleisötapahtumien järjestämisestä 1.6.2021 alkaen Uudellamaalla

STM tiedotteeseen viitaten, olemme saaneet paljon palautetta. Tiedotteen voi lukea täältä: https://stm.fi/-/tartuntatautilain-valiaikaisten-pykalien-voimassaoloa-jatketaan-vuoden-loppuun-

” Lähikontaktilla tarkoitettaan siten oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia muiden kanssa. Lähikontaktin määritelmää koskeva muutos tulee voimaan jo 1.6.2021.

Muutoksen myötä erilaisten ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien ja urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestäminen on nykyistä helpompaa. Samalla järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen helpottuu.”

Tämä ei kuitenkaan valitettavasti vaikuta yleisötapahtumien järjestämiseen Uudellamaalla tai Helsingissä.

Paikallinen AVI tiedottaa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69910715

Pääkaupunkiseutu (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) ja Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula:

  • Sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia.
  • Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 (viidenkymmenen) hengen kokoontumisia. Tätä suurempiakin kokoontumisia voi kuitenkin järjestää, jos tilassa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Kussakin lohkossa saa olla enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä. Lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke, ja jokaiselle lohkolle täytyy olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.
  • Sekä sisä- että ulkotiloissa kokoontumisten järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Näillä ehdoin emme voi valitettavasti tuottaa 5.6.2021, Malmi Street Drags #1 – tilaisuutta yleisötapahtumana. Pahoittelut tästä. Mielellämme ottaisimme yleisöä, mutta aika eikä resurssit eivät riitä.

Mutta vielä on kesää jäljellä ja me elämme tässä kohtaa tapahtumajärjestäjänä hetki hetkeltä ja alueelliset rajoitukset huomioon ottaen.