FHRA SM-sarjan palkintojen jako 2018

FHRA SM-sarjan palkintojen jako ja kauden päätösjuhla 2018!

Viime viikonloppuna vietettiin LSK Business Parkissa Kauhavalla FHRA:n kiihdytysajon SM-sarjanpalkintojen jako ja päätösjuhlat. Ilta oli mukava ja lämminhenkinen.

Illan livemusiikista vastasi Genital Motors. Bändin setit saivat tanssijalat vipattamaan ja porukka viihtyi.

Kiihdytysajon SM-sarjan palkitut:

Junior Bike:  

 1. Milo Ahonen
 2. Neea Verronen
 3. Eemeli Helkkala

Junior Dragster:

 1. Tomas Nurminen
 2. Kerttu Lehtonen
 3. Aada Nurminen

Street Bike:

 1. Juha Erälähde
 2. Marko Erälähde
 3. Ville Bäckman

Super Gas Bike:

 1. Jyrki Sinisalo
 2. Teemu Kekola
 3. Jani Blom

Super Comp Bike:

 1. Jami Oksanen
 2. Toni Suokas
 3. Hanski Koskela

Pro Harley Drags:

 1. Kalle Myllylä
 2. Jani Lempinen
 3. Emmi Nordman

Funnybike:

 1. Juha Ollikainen
 2. Janne Vihreäsaari
 3. Sami Kallio

Super Twin Bike:

 1. Samu Kemppainen
 2. Lasse Leponiemi
 3. Teemu Kettula

Sportman ET/Pro ET:

 1. Mikko Ruusunen
 2. Tony Vaahtera
 3. Janne Söderqvist

Real Street:

 1. Esa Lehto
 2. Kari Hermunen
 3. Kari Takala

Top Street:

 1. Pauli Junttila
 2. Timo Suojanen
 3. Jani Lindqvist

Super Pro Et:

 1. Pasi Korhonen
 2. Pasi Laine
 3. Henry Korpela

Stock/Super Stock:

 1. Yrjö Wallius
 2. Iiro Mikkola
 3. Jarmo Markkanen

Pro Street:

 1. Ossi Oikarinen
 2. Mika Saari
 3. Ari Nikko

Competition Eliminator:

 1. Mika Eloranta
 2. Viljar Mäesepp
 3. Tomi Stamblewski

Top Doorslammer:

 1. Lasse Niskavaara
 2. Jere Rantaniemi
 3. Jari Sokura

KUNNIAPALKINNOT:

Vuoden toimitsija: Simo Rosenberg 

Toimitsijat ovat valinneet joukostaan vuoden toimitsijaksi aikaansaavan ja toimeliaan henkilön. Onnea Simo!

Vuoden Jäsenkerho: GM-Cruisers ry

FHRA:lla on kymmeniä jäsenkerhoja ja niistä moni on tehokkaasti mukana auttamassa järjestämissämme tapahtumissa. Tänä vuonna oli useampi kerho mukana järjestelyissä ja tämän kerhon toiminta ja apu oli merkittävä, joten emme voi kuin kiittää heitä työpanoksesta tapahtumissamme.

Vuoden Hot Rod Harrastaja: Jukka Huhta

Jenkkiautoharrastajia on moneen lähtöön, on katuautoilijoita, drag kilpailijoita, roddareita.

Palkitsemamme henkilö toteutti tänä kesänä yhden unelmansa osallistumalla Ranskassa Historic Le Mans ajoihin. Ensimmäisenä suomalaisena vuoden 1950 Cadillac 61 Coupellaan tämä jenkkautoharrastaja teki hienon aluevaltauksen.  Onneksi olkoon!

Vuoden Team: T & A Top Fuel Racing Team

On vaikea päättää mikä team on tittelin ansainnut vai onko sittenkään? Niin täydellisesti team toimi kauden aikana ja toiminnallaan avitti kuljettajansa Euroopan mestaruuteen. Lämpimät onnittelut.

Vuoden Tulokas: Pasi Malinen

On olemassa kilpailijoita, jotka ovat seuranneet lajia yleisönä, toiminut kilpailijan sponsorina tai muuten vaan innostunut lajista. Harvemmin yhteistyökumppanin edustaja saa niin kovan innostuksen lajiin, että päättää aloittaa kilpailijauran. Näin kävi tälle vuoden tulokkaalle. Onnittelut!

Vuoden MP-kuljettaja: Vesa Ruhanen

Valitsemamme kuljettaja on menestyksekkäästi pohjoismaisia kilpailuja kiertänyt ja sairaan nopealla ZX-14 Kawasakilla ennätyksiä tahkonnut kuski. Super Street Bike kuljettajamme ennätysaika on huima 6,965 ja loppunopeus 333,95kmh. Onnittelut!

Vuoden Drag kuljettaja: Vesa Lipponen

Moni kuljettaja tekee valtavan työn menestyäkseen ja saavat myös apuja osaavilta kanssakilpailijoilta, jotka auttoivat tämän kuljettajan yllättämään itsensä ajamalla ensimmäisenä ”Nitro Harrikalla” vitosen puolella.

Vuoden Media-teko: Glenn Hägg

Nykypäivänä sosiaalinen media on isossa osassa kaikkialla. Vuoden media tekoa valittaessa tämä henkilön kautta Kauhavan uusi rata projekti sai netissä paljon näkyvyyttä lukuisine livetiloineen.

Vuoden Drag Race -teko: LSK Business Park ja Kauhava työryhmä

Tästä olemme haaveilleet lähes aina eli uudesta suorituspaikasta kiihdytysurheilulle. Ratahankkeita on vireillä useampiakin, mutta tämä tuli mukaan hieman yllättäen ja todella nopeasti. Ei vetkuteltu ja jaariteltu vuosia vaan tehdään se heti eikä joskus.

Toimistonväen tunnustuspalkinto: Ina Baker

Toimiston haluaa muistaa entistä työntekijäänsä tunnustuspalkinnolla. Kiitos pitkämielisestä kouluttamisesta ja taustaduunista. Olet huippu!

Erityistunnustuspalkinto: Yrjö Wallius

FHRA haluaa antaa tunnustuspalkinnon pitkästä kilpailijaurasta, joka alkoi 1985 ja menestyksekkäästä kilpailemisesta, huikeat seitsemän Suomen mestaruutta! Onnittelut!

Erityistunnustuspalkinto: Toni Erälähde

FHRA:n tapahtumissa on aina yksi, joka kantaa harteillansa suurinta taakkaa, jonka painoa jokainen voi vain arvuutella. Tämä henkilö on kannustanut ja luonut uskoa toimitsijoihin, jotka jaksavat tapahtumasta toiseen tehdä innokkaasti töitä. Tämä henkilö on käyttänyt lukemattomia tunteja aikaansa ja käyttänyt tietoaan sekä osaamistaan, jotta meillä olisi uusi rata ja uusi koti Kauhavalla. Olemme aitiopaikalta seuranneet tämän henkilön uurastusta lajimme eteen.

Junior Tsemppari: Milo Ahonen

On taas ollut hienoa huomata, että junior-ryhmät keräsivät suurimmat osallistujamäärät kuluneella kaudella. Hienoja ja yllätyksellisiä lähtöjä ajettiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nyt palkinnon lahjoittajat päätyivät innostamaan junioreiden nuorimpia kilpailijoita menestymään ja kilpailemaan tasavertaisesti vanhempia junioreita vastaan ja tästä hyvänä esimerkkinä on tämä aina iloinen palkinnon saaja.

V8-Magazinen Pressipytty 2018: Kauhavan kiihdytysrata ja LSK Business Park

Pohjanmaalla tapahtuu, kun pistetään tapahtumaan. Maailmanennätysvauhtiin syntyi uusi kiihdytyksen pyhättö. Vaikutukset näkyivät heti. Se loi aivan uutta kipinää harrastajiin ja toi vahvasti positiivista julkisuutta koko lajille monissa medioissa. Drag racingin tulevaisuuteen voi katsoa luottavaisin mielin.

Puten Muistopalkinto: Jorma Petra

Putte oli pitkän linjan puuhamies ja pyyteetön talkoohenkinen uurastaja, samoin on myös tämä palkinnon saaja, joka on tehnyt paljon näkyvää ja näkymätöntä työtä harrastuksemme parissa.

Per Gästrin muistopalkinto: Jaakko Salakari

Ikuisesti kiertävä ”Pellen” muistopalkinto ojennetaan pitkän uran kiihdytyskilpailujen parissa tehneelle kilpailijalle ja käsittämättömälle moottorien suunnittelijalle ja rakentelijalle jopa maailman maineeseen yltäneelle ”gurulle”!

FHRA haluaa toivottaa kaikille palkituille paljon onnea! Kausi 2018 jää historian kirjoihin kuumana ja vaiheikkaana vuotena. Uusi rata, hieno tekemisen meininki ja uudet tuulet puhalsi drag racing maailmassa! Suuret kiitokset kaikille hienosta illasta. Tässä kuvia illan palkituista! Kuvat otti Heikki ”Heineken” Malinen.