FHRA Night Race Finals 2019 – Kiihdytysajon SM-sarja päättyy ensi viikonloppuna!

Tiedote 27.8.2019, julkaisuvapaa

Ensi viikonvaihteessa ajetaan FHRA Night Race Finals 2019 Kauhavalla LSK Business Parkissa.

Kiihdytysajon SM-sarjan finaalikisa ajetaan Kauhavan uudella kiihdytysradalla yökisana. Luvassa värivaloja syysillan hämärtyessä, kiihdytysajoa upeasti valaistulla radalla ja yönäytöksen kruunaa autoryhmien kuninkuusryhmän, Top Fuel -kuski Timo Lehtimäen näytösvedot yön pimeyteen, usean metrin mittaisten nitroliekkien valaistessa menoa!

Timo Lehtimäki voitti Nitro Nationals EM-osakilpailun Kauhavalla tänä kesänä. Kuva Pekka Rouvinen
Nitroliekit on komeaa katseltavaa pimeällä! Kuva: TIL-racing

Perjantaina 30.8. alkavat lajitteluajot klo. 10.00. Lajittelupäivä on yleisölle ilmainen. Viikon säätiedotus lupaa jopa helteistä säätä. Kilpailuun on ilmoittautunut poikkeuksellisen paljon osallistujia. Tähän varmasti vaikuttaa yökisa, rahapalkinnot niin Super Twin Bike -ryhmässä että Top Doorslammer-ryhmässä.

Jaska Salakari FHRA Night Race Finals -tapahtumassa Alastarolla. Kuva: Timo Muilu

SM-sarjan viimeiset pisteet ovat nyt jaossa, ja kisan jälkeen meillä on mestarit kaudelle 2019 tiedossa. Tiukka taisto SM-pisteistä päättyy FHRA Night Race Finals -tapahtumassa. Kausi päätetään upeaan yönäytökseen!

Rata valaistaan upeasti illaksi! Kuva: Kaisa Lökfors

Top Doorslammerissä ajetaan pohjoismaisen EDRS Pro-sarjan sekä suomenmestaruus finaali kyseisessä ryhmässä. Kuljettajia on ilmoittautunut ryhmään yhteensä 15 kuljettajan verran ja kuskeja saapuu kilpailuun myös Ruotsista ja Norjasta asti. Top Doorslammer -ryhmä on suurin autoryhmä, jota ajetaan SM-sarjassa ja autot ovat todella tehokkaita!

Viime syksynä järjestettiin ensimmäinen FHRA Night Race Finals Kauhavalla! Kuva: Kaisa Lökfors

FHRA Night Race Finals – kisassa on tarkoitus ajaa myös Super Twin Bike -ryhmän SM-kisa. Kyseessä on niin sanottu ”one-off” -kisa. SM-arvo annetaan, jos kisaan ilmoittautuu minimissään viisi kuljettajaa. Kisassa on tyrkyllä myös rahapalkinto kärkisijoille. Super Twin Bike kulkee myös nitrometaanilla, joten Super Twinien meno on todella näyttävää pimeällä!

Kisaan on ilmoittautunut Euroopan mestari ja moninkertainen Pohjoismaiden mestari, Samu Kemppainen. Samu ja Skullracing Team tuovat tiiminsä Kauhavan Night Race Finals -kisaan. Super Twin pyörässä on koneena Nitro V60 3200cc. Tehoja tuosta löytyy yli 1000 Hv verran. Kemppaisen henkilökohtainen ennätysaika on 6,387 s. varttimaililla ja huikea loppunopeusennätys on 352,94 km/h. Samu ja Skullracing nähdään tositoimissa Kauhavalla!

Samu Kemppainen Super Twin Bikellään. Kuva: Pekka Rouvinen

Blacklist -katuauto sarja on saavuttanut suuren suosion kansan parissa ja FHRA Night Race Finals -tapahtumassa sarjan etelän ja pohjoisen ryhmät katsovat kuka on kuka katuautokentässä! Blacklist-sarja seuraa Suomen nopeimpien katuautojen TOP-10 listaa, niin etelän kuin pohjoisen sarjoissa.

Yönäytöksen Top Fuel-iloittelusta vastaa Timo Lehtimäki ja TIL-racing! Lehtimäki tiimeineen kiertää FIA Drag Racing EM-sarjaa, mutta on lupautunut osallistumaan FHRA Night Race -näytökseen! Viime vuonna saimme nauttia Lehtimäen vedosta yön pimeyteen. Top Fuel -auto syöksyi tuolloin aikaan 4,353 s. ja saavutti 390,61km/h loppunopeuden! Vaikka rata ja sen keskiviiva ovat valaistuja, oli veto todella kova pimeyteen! Tätä herkkua luvassa lisää tämän vuoden yönäytöksessä.

SM-pistetilanne ennen finaalikisaa: SM-Pisteet 2019

Ilmoittautuneiden lista: FHRA Night Race Finals osallistujalista

Race-kansaa rata-alueella ja sen ympäristössä viihdyttää FHRA Race Radio taajuudella 89,1 MHz.

Kilpailu striimataan FHRA:n Livestream-kanavalle: https://livestream.com/fhra

Tulokset päivittyvät lähes reaaliaikaisesti keskustelupalstallamme: FHRA Night Race Finals TULOKSET

Lue lisää tapahtumasta: FHRA Night Race Finals

Pääsyliput:

PE 30.8.2019 klo 10.00-18:00 (vapaa pääsy)
LA 31.8.2019 klo 10.00-18:00 ja näytöslähdöt klo 20-24:00 (maksullinen).

Hinta: 25 €

Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Katsomoliput:

A-Katsomo hinta 20 €

B-Katsomo hinta 10 €

Yleisöliput ennakkoon myy Tiketti 

Tervetuloa vauhdin täyteiseen moottoriurheilutapahtumaamme!