FHRA kiihdytysajon kahden osakilpailun viikonloppu päättyi taas sateeseen

Tiedote 22.8.2021, julkaisuvapaa

Kiihdytyskauden toinen kisaviikonloppu oli päätetty ajaa ensimmäisen kisan tapaan kahden osakilpailun taktiikalla. Kiihdytysajon SM-osakilpailut 3 & 4 tapahtumaan oli jo ennakkoon ilmoittautunut hieno määrä kuljettajia ja kisaa edeltävään FHRA Street Mayhem & Test n´Tune -päivään tavallista enemmän katuautokuskeja testaamaan SM-tasoista rataa. Sääennuste viikonlopulle oli sateinen ja lukuisat matalapaineet liikkuivat Suomen yli.

Perjantain testipäivä mentiinkin vaihtelevissa olosuhteissa. FHRA crew teki kovasti töitä, jotta edes jotain päästäisiin ajamaan päivän aikana. Kisakuljettajien lisäksi paikalla oli tosiaan ennätysmäärä katuautoja ja taisimme nähdä kaikkien aikojen pisimmän lineup-jonon. Omia uusia ennätyksiä tehtiin ja onneksi pääsimme vähän ajamaan, vaikka sää ei puolellamme ollut. Testipäivällä ajettiin myös useampi lisenssiajo ja kiihdytysajo sain kuskeja niin prätkä- kuin autoryhmiin. Onnittelut kaikille lisenssitutkinnon suorittaneille kuljettajille.

lauantain ensimmäinen osakilpailupäivä osoittautuikin sään puolesta hyväksi. Muutaman siivoustauko ja valitettava onnettomuus keskeyttivät päivän ajot. Tsekeistä Suomeen FuelTech Nitro Bike Showdown -sarjaa ajamaan tullut Roman Sixta ajoi hurjan näköisesti ulos, mutta onneksi kuljettaja sai nopeasti hoitoa ja vietiin Mikkeliin sairaalaan. Varikolle tuli pian tieto, että kuljettaja voi olosuhteisiin nähden hyvin ja vakavammilta vahingoilta oli selvitty. Moottoripyörästä ei voi sanoa samaa, mutta niitä voi onneksi rakentaa uudelleen. Tässäkin onnettomuudessa saamme kiittää hyviä suojavarusteita. Kuljettajalla on vain pieni hiusmurtuma ranteessa ja ruhjeita muualla vartalossa. Pikaista paranemista Romanille.

Lauantaina ajettiin myös Panox Wildest Ones Shootout, joka oli kutsukisa katuautoille. Nopeat katuautot ovat kansan suosiossa ja tämän voiton vei Kari Hermunen.

Katkonainen päivä aiheutti sen, etteivät yhtä kisaa viikonloppuna ajavat ryhmät Pro Street, Top Dooorslammer ja Nitro Bike päässeet ajamaan kuin kaksi lajittelukierrosta. Sateen vuoksi sunnuntain ajot jäivät ajamatta, joten näillä ryhmillä jäivät kisat kesken. Saimme kuitenkin ajettua SM-osakilpailu eliminaatiot ajatettua loppuun lähes sekunnilleen meluajan puitteissa. Onnittelut kaikille sijoittuneille!

Sunnuntaiaamu valkeni lonkeronvärisenä ja jatkuva sumusade tahditti aamua. Sade jatkui pitkälle päivään ja kello kahden aikaan kilpailujohto puhalsi pelin poikki ja kilpailu oli ohi.

 

Kiihdytysajon SM-pistetilanne:

2021 SM and CUP points – Bikes (Updated 22.8.2021, 13:56)

2021 SM and CUP points – Cars (Updated 22.8.2021, 13:56)

Pistetilannetta voi seurata myös jatkossa täällä: https://www.fhra.fi/drag-racing/sm-pisteet/

Kuljettajaluettelo löytyy täältä: https://www.dragracing.eu/event_details.asp?c=y&id=601

Kiitos kaikille kisaviikonlopusta!

Seuraavaksi kisataan Kauhavalla finaalikisan merkeissä

Teksti FHRA tiedotus

Kuvat: Tmu Photogarphy ja Ari karhunen Photography

 

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 3 tulokset:

Autot

Junior Dragster

 1. Alisa Ritola, Vilppula
 2. Kaapo Lehtonen, Palojoki

Pro ET

 1. Petri Parkkinen, Lahti
 2. Lotta Remahl, Klaukkala

Super Pro ET

 1. Pekka Junninen, Outokumpu
 2. Tony Ståhl, Vaasa

Top Street

 1. Timo Suojanen, Kitinoja
 2. Timo Erhomäki, Jyväskylä

Vintage Drags

 1. Tomi Kangas, Lapua

Stock/Super Stock

 1. Iiro Mikkola, Mäntsälä
 2. Jarmo Markkanen, Vantaa

Moottoripyörät

Junior Bike

 1. Riku Pöllä, Kannus
 2. Tia-Maria Turunen, Lahti

Street Bike

 1. Juha Erälähde, Helsinki
 2. Otto Erälähde, Helsinki

Super Gas Bike

 1. Janne Laakso, Ilmajoki
 2. Timi Savolainen, Ylöjärvi

Super Comp Bike

 1. Kimmo Rantala, Nousiainen
 2. Juha Herva, Rovaniemi

Pro Harley

 1. Sami Hyväkkä, Panttila
 2. Onni Hyväkkä, Panttila

Funnybike

 1. Kari Rautanen, Espoo
 2. Juha Ollikainen, Saarenkylä

 

Kiihdytysajoissa ajetaan parilähtöjä loppuun saakka. joten jäljelle jää vain voittaja (1) ja toisena tullut runnerup (2)

Drag racing on parasta paikan päällä!