FHRA Kauden päätösjuhla ja SM-sarjan palkintojen jako 2019

Viime viikonloppuna 5.10.2019 juhlittiin mennyttä kautta ja palkittiin kiihdytysajon SM-sarjan mestarit. Paikalle oli saapunut hieno määrä juhlakansaa ja illan viettopaikkana toiminut Ace Corner Finland oli saanut laajennuksensa juuri valmiiksi ennen tapahtuman alkua. Ace Cornerin ja Suomen moottoripyörämuseon tilat sopivat hienosti teemalta ja tunnelmaltaan FHRA:n päätösjuhlan puitteiksi.

Illan aikana jaettiin palkinnot mestareille ja muille ansioituneille. Tunnelma on lämmin ja rento, vaikka alla olikin tiukka kokouspäivä tiimipalavereineen! Ruoka oli maittavaa ja järjestelyt hienoisesta ahtaudesta huolimatta toimivat hyvin.

Illan livemusiikista vastasi Johnny and The Dodgers ja taukomusaa soitti dj Igor! Hyvin tuntui putoavan livemusa, kun lattialla laitettiin jalalla oikein koreasti.

FHRA haluaa kiittää kaikkia hienoista juhlista ja onnitella kaikkia palkittuja!

Kiihdytysajon SM-sarjan palkitut 2019:

Junior Bike:  

 1. Niilo Sieppi
 2. Tia-Maria Turunen
 3. Aleksi Lindholm

FHRA Race Radio huomioi Tia-Maria Turusta ”Vuoden ehdoton suosikki” kunniakirjalla.

Junior Dragster:

 1. Leevi Männistö
 2. Roni Tekoniemi
 3. Alisa Ritola

Street Bike:

 1. Minttu-Maria Gratschew
 2. Jouni Erälähde
 3. Otto Erälähde

Super Gas Bike:

 1. Jyrki Sinisalo
 2. Jari Malinen
 3. Viivi Ollikainen

Super Comp Bike:

 1. Petri Koivuniemi
 2. Kimmo Hamari
 3. Kim Oksanen

Pro Harley Drags:

 1. Emmi Nordman
 2. Sami Hyväkkä
 3. Jani Lempinen

FHRA Race Radio muisti Emmi Nordmania ”Päivänsäde 2019” kunniakirjalla.

Funnybike:

 1. Juha Ollikainen
 2. Kari Rautanen
 3. Janne Vihreäsaari

Super Street Bike:

 1. Vesa Ruhanen
 2. Ida Zetterström
 3. Alex Hope

Super Twin Bike:

 1. Samu Kemppainen
 2. Teemu Kettula
 3. Torsti Kettula

Pro ET:

 1. Tony Vaahtera
 2. Mikko Ruusunen
 3. Seppo Iivonen

Real Street:

 1. Kari Hermunen
 2. Kari Laukkanen
 3. Kimmo Tamminen

Top Street:

 1. Jani Lindqvist
 2. Timo Suojanen
 3. Pauli Stamblewski

Super Pro Et:

 1. Mico Ahonen
 2. Pasi Vierikko
 3. Kim Döfnäs

Stock/Super Stock:

 1. Iiro Mikkola
 2. Arto Sulopuisto
 3. Jarmo Grönman

Super Gas:

 1. Janne Noren
 2. Pasi Korhonen
 3. Janne Söderqvist

Pro Street:

 1. Jens Lönngren
 2. Ossi Oikarinen
 3. Marco Käyhkö

FHRA Race Radio huomioi Double Zero Drag Racing Teamia ”Vuoden positiivisin tiimi” kunniakirjalla.

Competition Eliminator:

 1. Jens Eklund
 2. Gideon Liljegren
 3. Mika Eloranta

Top Doorslammer:

 1. Mikko Siironen
 2. Jarmo Nyberg
 3. Lasse Niskavaara

FHRA Race Radio haluasi ojentaa Mikko Siiroselle ”Vuoden katujyrä 2019” kunniakirjan.

Kunniapalkinnot:

Vuoden toimitsija: Olli ”Opa” Koskinen

Toimitsijat ovat valinneet joukostaan vuoden toimitsijaksi aikaansaavan ja tehokkaan henkilön. Vuoden toimitsija on viettänyt lukuisia päiviä radan teossa niin Kauhavalla kuin Motoparkissa! Onnea Opa!

Vuoden Jäsenkerho: VanHa ry

FHRA:lla on noin kuusikymmentä jäsenkerhoa ja kerhojen toiminta on ollut vilkasta ympäri vuodenkin.

Vanhimmat kerhot ovat olleet mukana useampia vuosikymmeniä, kuten tämäkin kerho, joka on ollut vahvasti mukana synnyttämässä yhtä suurta Cruising-tapahtumaa ja viettää kolmekymppisiään.

Onnittelut Vantaan Harrasteajoneuvo Kerho

Vuoden Hot Rod Harrastaja: Kari ”Kartsa” Saarela

Ajoneuvorakentelu on vuosittain saanut nähdä jotain uutta ja uskomatonta, pikaisella aikataululla rakennettuja tai vuosia kestäneitä projekteja tulee esille ja aina hätkähdyttävät alan harrastajia.  Palkittavamme on näitä pitkänlinjan harrastajia, joka omien projektien ohella auttaa ja rakentaa muidenkin tyylipuhtaita luomuksia.

Vuoden MP-Team: Don Fabio Racing

Moni prätkätiimi on mielestään ansainnut tämän tittelin, samaa mieltä olemme mekin. Yksi kuitenkin on valittava ja mielestämme valintamme ei ole lainkaan huono. Tämä tiimi on ajattanut useampia kuljettajia ja on leikkisästi sanottuna saanut jopa oman kilparyhmän.

Vuoden DR-Team: Miami Vice Racing

Kiihdytysurheilu on muutakin kuin pelkkää kilvanajoa se pitää näkyä myös yhteistyökumppaneiden mukana olona, tämä palkittava team on onnistunut näissä molemmissa ja antanut riittävästi näkyvyyttä tukijoilleen.

Vuoden Pro-Team: Gruff Drag Racing Team

Suomalaiset Pro-teamit ovat vuodesta toiseen menestyneet loistavasti maanosamme mestaruussarjoissa. Tällä kertaa haluamme palkita tiimin, joka ajattaa useampaa kuljettajaa pro-prätkissä ja haluamme näin kannustaa niitä tiimejä, jotka eivät vielä ole ryhmiensä huipulla.

Onneksi olkoon Gruff Drag Racing Team eli Kettulat.

Vuoden Tulokas: Jaakko Lauhasmaa

Ilman uusia kilpailijoita voisi tuntua siltä, että kisat olisivat hyvinkin yksitotisia. Onneksi näin ei ole ja jokainen kisatapahtuma onkin näyttävä ja mielenkiintoinen. Uudet kuljettajat ovat usein suorituksiltaan yllättäviä ja kokeneetkin kilpailijat on usein yllätetty, näin kävi tämänkin kuljettajan toimesta ja palkintona oli SM-mitali.

Vuoden Media-teko: Jussi Pietarinen Photography

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, näinhän se on. Nyt palkittava henkilö, joka on ottamillaan kuvilla saanut hyvin esiin harrastuksemme näyttävyyden ja luonteen. Onnittelut Jussi Pietarinen Photography

Vuoden Drag Race -teko: Motopark & Tapio Nevala

Kiihdytyskilpailujen olosuhteet puhuttelevat aina, säälle emme voi mitään mutta rataolosuhteille kylläkin. Suomen vanhin kiihdytysrata on kokenut monia epäonnistumisia heti avajaiskilpailussa 1987, mutta nyt uusi pinnoite takasi onnistuneet kisat, siitä iso kiitos!

Erityistunnustuspalkinto: Jarmo Markkanen

FHRA haluaa palkita kunniamaininnalla henkilön, joka on tehnyt tunnetuksi suomalaista Drag racing osaamista niin henkilökohtaisesti kuin lehtien välityksellä. Tällä henkilöllä on myös pitkä ja menestyksekäs kilpailijahistoria, joka jatkunee vielä vuosia. Onnittelut Jarmo Markkanen.

Junior Tsemppari: Alisa Ritola

Tämä kiertopalkinto jaetaan jo 19. kerran, sen tarkoituksena on innostaa nuorimpia kiihdytysurheilun pariin ja näin palkita heidän suorituksiaan. Tämä kausi oli varmaankin yksi tasaisimmista ja jännittävimmistä junior drag -kausista. Moni kuljettaja yllätti itsensä ja asiantuntijat, suoritukset olivat hienoja ja jännitys säilyi aina viime hetkiin saakka niin kisakohtaisesti kuin mitalitaistossa.

Nyt palkittava kilpailija pirteydellään ja osaamisellaan vakuutti valitsijat.

Tsemppiä tulevaisuuteen toivottavat palkinnon lahjoittajat: Jyrki Dolk, Jarmo Kokko ja Martti Luoso.

V8-Magazinen Pressipytty 2019: Anssi Pinola ja FHRA rataryhmä

Toimiva rata on kiihdytyskilpailun perusta.  Radan preppaus vaatii tiedon ja taidon lisäksi järkyttävän määrän raakaa työtä. Palkinnon saaja taikoi tuoreeltaan huippupidon niin Kauhavan kuin Motoparkin uusituille pinnoille. Ja hommahan ei onnistu, jos mukana ei ole sitoutunutta tiimiä.

Onneksi olkoon!

Puten Muistopalkinto: Juha ”Pate” Vuorio

Putte oli pitkän linjan puuhamies ja pyyteetön talkoohenkinen uurastaja, samoin on myös tämä palkinnon saaja, joka on tehnyt paljon näkyvää ja näkymätöntä työtä harrastuksemme parissa.

Onnittelut Juha ”Pate” Vuorio

Per Gästrin muistopalkinto: Juha Ollikainen

Tämä ikuisesti kiertävä ”Pellen” muistopalkinto on yksi arvostetuimmista vuosittain jaettavista palkinnoista. Sen saaja kuuluu armottomaan joukkoon maamme parhaita Hot Rod- tai Drag Racing -tekijöitä.

Tämä henkilö on ollut mukana lajissa jo pitkään ja saavuttanut peräti 16 suomenmestaruutta, hän on arvostettu kilpailija ja Suomen mestari.

Onneksi olkoon!