Drifting esittäytyy ennennäkemättömän voimallisesti ACS-näyttelyssä

Suomen mestari Chaser Drift Team #63 Jarkko "Jorki" Jylhän kalusto on mukana näyttelyssä.

Näyttäviä drifting-autoja ja -kalustoa sekä menestyneimpiä drifting-kuskeja nähdään niin edellisiä vuosia huomattavasti isommalla Motorsport-osastolla, omassa hallissaan kuin sen yhteydessä olevalla erillisellä ja täysin uudella Drift World -näyttelyalueellakin. Alueella järjestetään muun muassa jännittävä Edrifting-kilpailu.


 

Paikalle ovat lupautuneet muun muassa Drift Masters European Championship -sarjassa EM-hopealle kaudella 2023 sijoittunut Lauri Heinonen sekä driftingin Suomen mestarit Jarkko ”Jorki” Jylhä ja Eetu Kuusinen. Mukana on myös motorsport-ammattilainen Ville Kaukonen, joka voitti kotimaisen Finnish Drift Series -mestaruussarjan 2023.

Drifting sai viime vuonna runsaasti extra-nostetta mediassa, kun rallin kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä osallistui huipputehokkaalla Toyota Supralla Drift Masters European Championship -sarjan kisaan Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa sekä Formula Drift Japan -sarjan osakilpailuun Japanissa. Tänä vuonna Rovanperän odotetaan ajavan muutaman drifting-kisan Japanissa.

Suomen suurin ja monipuolisin harraste- ja erikoisajoneuvotapahtuma American Car Show järjestetään perinteiseen tapaan pääsiäisviikonloppuna 29. – 31.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tämänvuotinen tapahtuma on järjestyksessä neljäskymmenesviides. Viime keväänä tapahtuman kävijämäärä oli noin 40 000 henkeä.

 

American Car Show’n aukioloajat:

Perjantai 29.3.
kello 10.00 – 18.00

Lauantai 30.3.
kello 10.00 – 18.00

Sunnuntai 31.3.
kello 10.00 – 18.00

 

>>> Tutustu tapahtumaan – Klikkaa tästä!

 

******

Drifting on näyttävä ja vauhdikas autourheilulaji, jonka suosio kasvaa huimaa vauhtia.

 

Drifting-kilpailussa on tarkoituksena löytää kuljettaja, joka hallitsee parhaiten ajoneuvonsa käsittelyn muuttuvissa olosuhteissa, eri moottori- tai katuradoilla. Kilpailupäivänä tuomaristo osoittaa rata-alueen, jossa kilpailu tapahtuu, sekä kertoo lähtökohdat, mitkä kilpailijoiden odotetaan kilpailun aikana toteuttavan. Paras kilpailija on siis se, joka vallitsevissa olosuhteissa pystyy parhaiten esittämään niitä asioita, tekniikoita sekä taidokkuutta, joita tuomarit peräänkuuluttavat.

Driftingissä haetaan kuljettajaa, joka pystyy kuljettamaan autonsa maksimaalisella nopeudella oikeata ajolinjaa pitkin, pitämällä auton koko arvostelualueen matkalla maksimaalisen suuressa luistokulmassa. Tämän lisäksi kilpailijan tulee suorittaa sujuvat ja nopeat suunnanmuutokset (transitiot) ilman turhia korjaamisia auton kulmassa tai kaasun asennossa.

Autoista kiinnostuneille lisämielenkiintoa driftingissä tuo varsin vapaat rakentelusäännökset kilpa-ajoneuvojen suhteen. Kun säännöt ovat vapaat, löytyy kilpakalustosta mielenkiintoisia “hybridejä”, kuten Nissan Skyline jenkki V8 -tekniikalla, BMW E36 Toyota Supran kemiallisesti ahdetulla koneella tai Mercedes Benz turbodieselillä. Kun näihin yhdistetään vielä siisti ja “tuunattu” ulkonäkö sekä monesti yli 700 hevosvoimaa ja nelinumeroinen vääntölukema on autourheilusta kiinnostuneiden mielenkiinto arvatenkin herännyt.

Tuomarointi suoritetaan tarkkailemalla auton nopeutta, ajolinjoja sekä luistokulmaa läpi arvostelualueen. Lisäksi tuomaristolla on mahdollisuus pisteyttää muita tekijöitä, kuten kaasun käyttöä, suunnanmuutosten (transitioiden) tarkkaa kohtaa jne.

 

Lähde: AKK