American Car Show on Suomen suurin ja monipuolisin harraste- ja erikoisajoneuvotapahtuma

ACS-näyttelyn kävijämäärä on viime vuosina ollut hurjassa kasvussa ja yleisön joukossa on ollut entistä enemmän nuorisoa. Tämän kevään tähtihetki järjestetään 29. – 31.3. Helsingin Messukeskuksessa.


 

American Car Show -tapahtuman kävijämäärissä nähtiin nopea kasvu vuoden 1978 ensimmäisen tapahtuman jälkeen. Keskimääräinen kävijämääräarvio vuoteen 2020 mennessä asettui noin 30 000 kävijään.

Viime keväänä 2023 kävijämäärässä tapahtui kuitenkin hurja nousu, kun viikonlopun aikana näyttelyssä vieraili yli 40 000 henkeä.

─ Amerikkalaiset erikoisautot, klassikot, kustomit, muskelit, hot rodit ja show-autot ovat vuodesta toiseen näyttelyn ehdottomia vetonauloja. Ja tuhansista jenkkiautojen ystävistä koostuu se uskollinen näyttelyvierasjoukko, jolle American Car Show -tapahtumasta on tullut pääsiäiseen kuuluva jokavuotinen perinne, tapahtuman järjestäjät kertovat

Ennakkoon myytyjen päivälippujenkin määrän kehitys osoitti melkoisia kasvun merkkejä: Vuodesta 2022 vuoteen 2023 määrä kasvoi yli 40 prosenttia.

Mielenkiintoista oli se, että viime vuoden kävijäkyselyyn vastanneista lähes 60 prosenttia kertoi saapuneensa näyttelyyn ensimmäistä kertaa.

Yleisön joukossa nähtiin ilahduttavassa määrin myös nuorisoa. Järjestäjät ovatkin viime vuosina panostaneet siihen, että näyttelyssä on nykymuodossaan runsaasti myös nuorisolle suunnattua sisältöä ja oheisohjelmaa eri muodoissa.

─ Nuorison kiinnostukseen vaikuttaa erityisesti tuning-harrastus ja suureen suosioon noussut drifting, mutta tietysti myös muu moottoriurheilu ja junioreita kiinnostava mopo tuning. Se, että yhä nuoremmat ovat löytäneet tapahtuman antaa uskoa tulevaisuuteen.

Kuriositeettina mainittakoon, että historian ensimmäisessä näyttelyssä vuonna 1978 “Tikkurilan jäähallissa kierteli kahden päivän aikana lehtitietojen mukaan 15 000 katsojaa”. (Lähde: FHRA 1972-2022 Suomalaisen Hot Roddingin historia -kirja)

Historian ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan jäähallissa toukokuussa 1978. Tämän vuoden näyttely on järjestyksessään neljäskymmenesviides, sillä niin vuoden 2020 kuin 2021 näyttelyt jouduttiin pandemian takia peruuttamaan.

Vuosikymmenten aikana American Car Show on laajentunut vantaalaisesta pienen piirin jenkkiautotapahtumasta mittavaksi ja merkittäväksi harraste- ja erikoisajoneuvonäyttelyksi. Samalla siitä on tullut yksi pääsiäisviikonlopun suosituimmista yleisötapahtumista pääkaupunkiseudulla.

 

American Car Show’n aukioloajat:

Perjantai 29.3.
kello 10.00 – 18.00

Lauantai 30.3.
kello 10.00 – 18.00

Sunnuntai 31.3.
kello 10.00 – 18.00

 

>>> Tutustu tapahtumaan – Klikkaa tästä!