ACS 2018: Tuning Car Show & MC Heaven 2018 kalustoa!

Tiedote 22.3.2018

American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven & Motorsport 2018

Pääsiäispyhinä 30.3. – 1.4.2018 Helsingin Messukeskuksessa

Suomen suurin harraste- ja erikoisajoneuvonäyttely! Koko perheen pääsiäistapahtuma!

www.fhra.fi/americancarshow

PRÄTKÄ, JOSSA ON ”KAIKKEA ENEMMÄN” – MC HEAVEN

ACS 2018 – ProBoost mp
Kuva: Niklas Jäntti, Bomber Magazine

 Rovaniemeläisen Jarmo Kelahaaran johtama ProBoost-yhtiö on tunnettu turbo-moottoripyörien edelläkävijänä. ProBoost on myynyt moottoripyöriin ja moottorikelkkoihin jälkiasennettavia turbosarjoja ympäri maailmaa jo vuosikymmenien ajan.

Suomen laki muuttui muutama vuosi sitten siten, että omavalmisteisten moottoripyörien rekisteröinti tieliikennekäyttöön helpottui huomattavasti. Se antoi alkusykäyksen Jarmolle toteuttaa unelmansa ja valmistaa moottoripyörä, jossa on ”kaikkea enemmän”. Lähtökohdaksi otettiin 4,5-litrainen BMW:n henkilöautoihin suunnittelema moottori, jota tehostettiin vielä kahdella turboahtimella. Koko pyörä suunniteltiin moottorin ympärille. Pyörästä tuli ymmärrettävästi varsin suuri, mutta silti helposti hallittava ja erittäin nopea. Pyörien suunnittelun lähtökohtana oli se, että niitä voidaan jatkossa tehdä tilauksesta lisää tai myydä rakennus-sarjana.

www.proboost.fi

American Car Show’ssa löytyy tämän kotimaisen käsityön taidonnäytteen lisäksi liuta amerikkalaisvalmisteisia V8-moottorisia Cannon- ja Boss Hoss-moottoripyöriä.

LEXUS GS300 MAHOGANY – TUNING CAR SHOW

TCS 2018 – Lexus GS300 Mahogany.
Kuva: Teppo Näyhä

Yksi Tuning Car Show –osaston häikäisevimpiä helmiä on Teppo Näyhän uskomaton käsityötaidon näyte Lexus GS300 Mahogany. Kaunottaren ylellinen ’look’ on toteutettu käyttämällä yhtenä rakennusaineena yleensä huonekalujen ja veneiden valmistamiseen tarkoitettua mahonkia. Lexus on kauttaaltaan niin ulko- kuin sisäpuoleltakin paranneltu ”VIP-tyyliseksi puusepän työautoksi”.

Autossa on itse rakennettu, lasikuituinen helmasarja, etupuskuri ja peräluukunkannen sisäpinta. Auton väri on vaihdettu hopeasta valkoiseen. Kaikissa puupinnoissa on 10 – 12 kerrosta lakkaa.

”VAPAASTI HENGITTÄVÄ” GENITAL MOTORS

Genital Motors

Genital Motors on vapaasti hengittävä suomalainen rock ’n’ roll-bändi, joka soittaa roadmovie-henkisiä rock-mashupeja (Wikipedia: Mashup on musiikkityyli, jossa yhdistetään kahden tai useamman yhtyeen tai artistin musiikkia yhdeksi kappaleeksi.) Kustom Kulture –estetiikkaa ihannoivan bändin biiseissä yhdistyvät classic rock -kitarariffit kierolla tavalla autoiluaiheisiin rock-klassikoihin kuten Up Around The Cadillac Ranch, Summertime Mercury Blues, Born To Be a Hitchhiker, Drive My Day Tripper, Call Me The Fast Lane ja Livin Lovin Cadillac.

Genital Motorsissa on “tuplakaasarit”: kaksi rumpalia, kaksi kitaristia, kaksi isä-poika-duoa…

Bändin lavarekvisiitta tulee suoraan hotrod-maailmasta: lavalla on kaksi autoiksi tuunattua rumpusettiä, pakoputkista ja moottoripyörän vanteista rakennettuja mikkitelineitä, jenkkirekisterikilvistä rakennettuja kitaroita sekä muuta samanhenkistä tavaraa.

https://www.facebook.com/GenitalMotors/

https://www.youtube.com/channel/UCIF0CxDO8QDYkyPhkUPLAXw

Genital Motors esiintyy näyttelyssä perjantaina 30.3. kello 14.00.