9.6.2015. KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN

European Championship – NITRO NATIONALS 2015

Lehdistötilaisuudessa tiistaina 30.6. Malmilla, Helsingissä paikalla suomalaiset Drag Racing tähdet!

LEHDISTÖTILAISUUS:

Finnish Hot Rod Association FHRA ry
Helsinki-Malmin lentoasema
00700 Helsinki

Tiistai 30. kesäkuuta 2015, kello 13.00 – 15.00

Pitkän perinteen mukaisesti heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 2. – 5.7. ajettava FHRA Nitro Nationals täyttää Alastaron moottoriradan niin innokkaista Drag Racing faneista kuin kansainvälisistä kilpatiimeistäkin.

Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa käydään tiukkaa taistelua Drag Racing EM-kauden 3. osakilpailussa. Osakilpailuthan alkoivat suomalaisten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kokenut vilppulalainen Anita Mäkelä näytti närhen munat muille nitrokuskeille Santa Podin radalla, Englannissa toukokuussa rykäisemällä uuden Euroopan ennätysajan 3,912 sekuntia loppunopeuden kohotessa 490 kilometriin tunnissa. Seuraavassa EM-osakilpailussa Ruotsissa Anita ajoi ainoana kolmen sekunnin puolelle ja varmuuden vuoksi vielä kahdesti. Parempi ajoista oli 3,92 sekuntia, joka oli siis ylivoimaisesti nopein ja melkein Euroopan ennätysaika sekin.

Samu Kemppainenkin ajoi hienosti Ruotsissa, kellottaen selkeästi luokkansa parhaat ajat. Molemmat ovat siis sarjojensa johdossa pisteissä!

Seuraavan kerran Euroopan nopeimmat kokoontuvatkin Alastarossa, Suomessa.

Tiistaina 30.6. Malmilla pidettävässä lehdistötilaisuudessa on mahdollisuus kuulla huippukuskien viime hetken kuulumiset ja kokea näiden elämää suurempien laitteiden käynnistyminen lähietäisyydeltä. Luvasssa siis ainutkertainen kokemus!

Euroopan nopein kiihdytyskuski, Anita Mäkelä, Anita & Tommi Top Fuel Racing, on itseoikeutettuna kunniavieraana paikalla lehdistötilaisuudessa.

Mäkihyppääjänäkin tunnettu Janne Ahonen esittelee Malmilla medialle Ahonen Racing Teamin (ART) uuden kisakaluston. Ahonen on pitänyt muutaman vuoden taukoa ajamisesta, mutta aloittaa nyt kisakautensa nimenomaan Alastarossa.

Jannella on hallussaan Euroopan ennätys kiihdytyskisoissa vuodelta 2006, jolloin hän suoriutui radasta 6,98 sekunnissa 307 kilometrin tuntivauhdilla. Kyseessä oli Euroopan nopein Comp B/D -aika. Lisäksi hän on vuoden 2004 Suomen ja Pohjoismaiden Competition ryhmän mestari. Vuosina 2005 ja 2006 hän voitti Competition ryhmän SM-hopeaa ja Pohjoismaiden mestaruuden. Competition-ryhmästä Ahonen siirtyi kuninkuusluokkaan eli Top Fuel -ryhmään uusia haasteita saadakseen.

Lisäksi Malmin lehdistötilaisuudessa tavataan Top Methanol Funny Carilla viime vuonna kisannut lahtelainen Ari Pietilä, joka osallistuu tämän vuoden kiihdytysautoilun EM-sarjaan 3 500 hevosvoimaisella Funny Carilla eli umpikorisella kiihdytysautollaan.

Malmille saapuu myös jo edellä mainittu Skullracingin Super Twin Top Fuel Bike -moottoripyöräilijä Samu Kemppainen, jonka meriittilistalta löytyvät mm. Euroopan mestaruus viime vuodelta ja Pohjoismaiden mestaruus vuodelta 2012.

 

FHRA TARJOAA MEDIAN EDUSTAJILLE UNOHTUMATTOMATTOMAN KISAPÄIVÄELÄMYKSEN:

LENTÄEN MALMILTA ALASTAROON JA SAMANA PÄIVÄNÄ TAKAISIN!

Kaikilla lehdistötilaisuuteen saapuvilla median edustajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus varata itselleen ja/tai edustamalleen medialle paikka tai kaksi yksityislentokoneeseen, joka lennättää heidät perjantaina 3. heinäkuuta FHRA Nitro Nationalsin –kisoihin. Noin tunnissa lentäen Helsinki-Malmin lentoasemalta Alastaroon opastetulle reissulle kisoja seuraamaan ja jo samana päivänä takaisin Malmille.

Paikkoja lentokoneisiin on tarjolla vain rajatusti, joten kannattaa toimia rivakasti!

Osalle lennätettävistä toimittajista ja/tai valokuvaajista on lisäksi tilaisuus hypätä tandem-laskuvarjohyppy joko Alastaroon saavuttaessa tai Malmille palatessa!

Lisätietoja lehdistötilaisuudesta ja median lennätyksistä:

Kaisa Lökfors, 040 164 5727, kaisa.lokfors@fhra.fi

Leo Laurell, 040 5422 620, leo.laurell@fhra.fi

Lasse Norres, 044 770 6007, lasse@norres.fi

Toimistopuhelin: 0207 430 750
Sähköposti: info@fhra.fi