POLTA KUMIA – ÄLÄ HUUMEITA

TIEDOTE  6.7.2016

 

POLTA KUMIA – ÄLÄ HUUMEITA

Ace Corner Finland, Finnish Hot Rod Association (FHRA) ja V8-Magazine ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on saada nuorille mielekästä ja palkitsevaa tekemistä huumeiden käytön sijaan.

On yleisesti tunnettu tosiasia, että nuorten huumeiden käytön aloittaminen liittyy usein siihen, että ei ole harrastusta, jota kohtaan kokee suurta mielenkiintoa ja johon suunnata oma innostuksensa. Kolme isoa valtakunnallista toimijaa haluavatkin nostaa tilanteen esiin, levittää tietoisuutta ja tarjota nuorille vaihtoehdon mopojen, moottoripyörien ja jenkkiautojen harrastamisen parissa.

Idea projektiin syntyi luontevasti, sillä kaikki kolme ovat omalla sarallaan Suomen johtavia ”kerhoja” ja nuoret ovat aina olleet keskeinen kohderyhmä.

Kampanjan osapuolet tarjoavat kiinnostavaa tekemistä, omilla käsillä rakentamista, tapahtumia ja tiiviin yhteisön, jossa kaveria jeesataan aina. Harrastuksen parissa on runsaasti esikuvia, jotka ovat omassa lajissaan saavuttaneet mainetta aina maamme rajojen ulkopuolella. Yksi tunnetuimmista on drag racingin puolella kuninkuusryhmä Top Fuelin Euroopan mestari Anita Mäkelä.

 

Ace Corner on legendaarinen moottorikahvila, joka toimii yhdessä Suomen Moottoripyörämuseon kanssa Lahdessa. Museosta löytyy historian havinaa mopoista moottoripyöriin. Ace Corner järjestää kesän aikana kymmeniä tapahtumia autokokoontumisista musiikki-iltoihin.

Finnish Hot Rod Association on amerikkalaisten autojen ja autorakentelun kattojärjestö Suomessa ja sen alla toimii 60 paikallista tai merkkisidonnaista jäsenkerhoa. FHRA järjestää kiihdytyksen EM-osakilpailun ja SM-sarjan, jossa ajavat myös 8-18 -vuotiaat nuoret Junior Dragster -ryhmässä. FHRA järjestää maamme suurimman harrasteautonäyttelyn FHRA American Car Shown pääsiäisenä Helsingin Messukeskuksessa ja siellä jaetaan nuori rakentaja -stipendit. 

V8-Magazine on Suomen suurin jenkkiautojen harrastamisen ja rakentelun erikoislehti. Se on perustettu 1978 ja Veekasi on jakanut tietoa sekä elämyksiä lukijoilleen kohta 40 vuotta. Harrastus ja lehden lukeminen siirtyy isältä pojalle ja lukijoina ovat niin aikuiset kuin nuoret. V8-Magazinen levikki on runsaat 20.000 ja sen joka numero tavoittaa lähes 100.000 lukijaa.

LISÄTIETOJA:

Ace Corner Finland, Suomen Moottoripyörämuseo, toimitusjohtaja, Riku Routo, 0400 712 310

FHRA, toimitusjohtaja Leo Laurell, 0400 414 098

V8-Magazine, päätoimittaja Jarmo Markkanen,  0400 454 961

SOME:

Facebook: https://www.facebook.com/poltakumiaalahuumeita/

Twitter: https://twitter.com/Poltakumia

Instagram: @Poltakumia