Uusimmat uutiset

FHRA

Mikä on FHRA?

FHRA LOGO ORIGINAL_press

 

FHRA eli Finnish Hot Rod Association ry on voittoa tuottamaton, yleishyödyllinen kerho, jonka omistavat sen jäsenet. FHRA harjoittaa sekä kerho- että liiketoimintaa.

Yksi FHRA:n merkittävimmistä tapahtumista on American Car Show. Ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan Jäähallissa v. 1978. American Car Show & Tuning Car Show Helsingin Messukeskuksessa on Pohjoismaiden suurimpia erikoisalan näyttelyitä ja yksi Euroopan suurimmista autonäyttelyistä.

FHRA järjestää myös katuautoharrastajalle tapahtumia. FHRA järjestää vähintään kerran vuodessa jokamiehen kiihdytystapahtuman, jossa voi testata omaa ja ajoneuvonsa suorituskykyä. FHRA on ottanut jalansijaa Helsinki-Malmin lentoasemalla ja joka kuun ensimmäisenä perjantaina vietetään Malmin lentokentällä Cruising Pre-Partyja, joka on vakiinnuttanut paikkansa Stadin Cruisingin aloitusetappina. Malmilla tullaan näkemään myös erilaisia autotapahtumia lentokenttäalueella. Malmi Street Drags -tapahtumat ovat saavuttaneet suuren suosion katuautoharrastajien parissa.

FHRA on jo vuosia tehnyt nuorisotyötä tarjoamalla virikkeitä ajoneuvoharrastuksen parissa. Nuori Rakentaja -teemalla palkitaan American Car Show’ssa joka vuosi nuoren polven harrastaja. Kiihdytyskisoissa Junior-ryhmät ovat myös arvostettua nuorisotyötä.

FHRA Cruising Pre-Partyt ovat avanneet uuden mahdollisuuden ”takakontti-swap” meiningille ja ne ovat olleet täysin ilmaisia kaikille paikalle tulleille.

Vuonna 2004 Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi hyväksyi FHRA:n viralliseksi museoajoneuvotarkastusten tekijäksi ja lausuntojen antajaksi virallisissa yhteyksissä. Tämä on merkittävä edistysaskel harrastukselle. FHRA haluaa vaikuttaa myös vireillä oleviin harrasteajoneuvojen rakentelu- ja verouudistuksiin. Se on Liikenne- ja viestintäministeriön virallinen harrasteajoneuvolakiesitysten lausunnonantaja. Esimerkiksi FHRA:n esityksestä v. 2004 uudistetussa laissa jarru- ja ohjauslaitteita saa vaihtaa paremmiksi ilman vaihtoprosenttien muutosta. Vuonna 2006 FHRA oli mukana APU-työryhmässä, joka uudisti ajoneuvorakentelusääntöjä.

FHRA on toiminut jo vuodesta 1972 ja pyrkinyt toimillaan edesauttamaan jenkkiautoharrastusta ja järjestänyt kiihdytysajon kansallista SM-sarjaa sekä EM-sarjan yhtä osakilpailua ansiokkaasti.

FHRA haluaa toimia kaikkien harrasteajoneuvoyhdistysten ja kerhojen kanssa yhteistyössä, kehittäen ja parantaen kaikkien jäsentensä harrastusmahdollisuuksia valtakunnallisesti.

Liity joukkoon! Jäsenhakemuksen voit täyttää helposti verkossa! FHRA jäsenrekisteriä ylläpidetään Yhdistysavaimessa!

NITRONATS_2016_A2_2AugustNatsA3_2016Cruising_preparty2016_8ACS2016_210x297_tuningFi ACS2016_210x297_v8 GTi_V8_motorsport2016 ACS2016_210x297_bomber

acs_englisha5_crop-2Cruising_preparty2016_7V8_GTi_paivaA3_2016_2SummerNatsA3_2016DragWeekA3_2016Cruising_preparty2016_4SpringNationalsA3_2016

Google+